Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τηγανίτες με κανέλα και μέλι (χωρίς αυγά και γάλα)-Συνταγή της κυρά Κικής

Υλικά:

 Για το μίγμα

  • 3 κούπες χλιαρό νερό
  • Μισό κιλό αλεύρι μαλακό (4 κούπες)
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι



Για το τηγάνισμα


  • 2-3 κούπες ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα:
  • Κανέλα (1 κουταλιά της σούπας)
  • Μέλι (1 κούπα τουλάχιστον)

Εκτέλεση


  • Ανακατεύουμε καλά το χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  • Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα  σκεύος, ανοίγουμε μια λακουβα στη μέση και ρίχνουμε το περιεχόμενο της κούπας εκεί.
  • Ρίχνουμε  το χλιαρό νερό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένας κάπως αραιός χυλός.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά.
  • Μόλις ζεσταθεί καλά  το λάδι κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία.
  • Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα στο τηγάνι.
  • Μόλις ροδίσουν οι τηγανίτες από τη μία πλευρά (περίπου σε 2 λεπτά) τις γυρίζουμε με ένα πηρούνι από την άλλη.
  • Μετά από 1 λεπτό τις βγάζουμε  και τις τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τοποθετούμε τις έτοιμες τηγανίτες σε πιατέλα και περιχύνουμε με το μέλι και την κανέλα όσο είναι ακόμα ζεστές.


Συμβουλές

Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος δεν απομακρυνόμαστε καθόλου από την κουζίνα γιατί οι τηγανίτες καίγονται πολύ εύκολα.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου